Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy musztardę oraz czosnek pokrojony w plastry. Całość mieszamy. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, paprykę, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Do garnka wlewamy bulion (kostkę bulionu rozpuszczamy w 500ml wody). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając. Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Autor: qba100
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 10g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukinia | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 7g |
![]() |
|
Fasola biała, nasiona suche | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 60g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 220g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 260g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 250g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Sałata | 40g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 7g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 60g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 70g |
![]() |