1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 120g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 65g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 128ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |