Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |