Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 180g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 26g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 55g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |