Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Por | 50g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |