1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
6,95 zł
(8,69 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 45g |
1,69 zł
(14,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 80g |
3,52 zł
(10,99 zł) |
|
Oregano (suszone) | 6g |
1,01 zł
(1,69 zł) |
|
Pomidory | 620g |
3,30 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 80g |
3,99 zł
(5,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 60g |
2,14 zł
(4,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 22g |
0,58 zł
(5,29 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |