Całość mieszamy w misce.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 410g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 6g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 36g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 210g |
![]() |
|
Woda | 18ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |