Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Kalafior | 220g |
3,66 zł
(9,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 60g |
1,47 zł
(2,69 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Kurkuma | 2g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
2,99 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 35g |
0,24 zł
(6,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Rodzynki | 32g |
0,72 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
0,59 zł
(5,19 zł) |
|
Suszona kolendra | 2g |
0,17 zł
(1,29 zł) |
|
Szczypiorek | 30g |
2,99 zł
(4,98 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śledź marynowany | 300g |
7,28 zł
(8,49 zł) |