Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pestki dyni | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Rukola | 140g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Schab pieczony | 90g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |