Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 18g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 340g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiełbasa podwawelska | 75g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 460ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 40g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 36g |
![]() |
|
Ziemniaki | 300g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 200g |
![]() |