Darmowa dieta 3000 kcal nr 3525



Śniadanie


Koktajl z kiwi i ananasa (z mlekiem ryżowym)
650 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.96 g T: 10.76 g W: 141.16 g (BŁ: 16.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   36

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Drugie śniadanie


Serek z brzoskwinią (bezglutenowy)
456 kcal
Łączna waga porcji: 614g.

B: 40.58 g T: 1.14 g W: 73.92 g (BŁ: 4.04 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Cukinia z pesto
341 kcal
Łączna waga porcji: 412g.

B: 8.16 g T: 27.98 g W: 16.82 g (BŁ: 4.25 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

21   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Smarujemy pesto i posypujemy kiełkami.


Kolacja


Soczewica czerwona ze schabem i szparagami
609 kcal
Łączna waga porcji: 630g.

B: 45.43 g T: 23.8 g W: 58.7 g (BŁ: 10.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

10   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2964 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 122.67 g
Tłuszcz: 99.18 g
Węglowodany: 425.7 g (w tym błonnik: 54.95 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cukinia 300g     3,00 zł (8,49 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Miód pszczeli 24g     0,90 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Pesto z bazylią 80g     8,88 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 20g     0,28 zł (2,79 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 400g     5,38 zł (5,38 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 70g     1,04 zł (5,19 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×