Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 120g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 160g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |