Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 840g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 220g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mandarynki | 70g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 270ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 48g |
![]() |
|
Szpinak | 300g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |