Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 300g |
4,49 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
7,66 zł
(22,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 425g |
2,97 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
Masło | 25g |
0,62 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Por | 200g |
3,47 zł
(3,99 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Szynka z indyka | 90g |
4,23 zł
(7,99 zł) |
|
Śmietana 18% | 250g |
2,11 zł
(3,38 zł) |