Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 60g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 70g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 17g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 40g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 70g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |