Darmowa dieta 3200 kcal nr 113171



Śniadanie


Owsianka z masłem orzechowym, daktylami i jabłkiem
550 kcal
Łączna waga porcji: 510g.

B: 20.69 g T: 18.71 g W: 79.71 g (BŁ: 9.6 g)

Wegetariańskie  

30   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.



Drugie śniadanie


Filety śledziowe z ogórkiem i grahamką
486 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 32.25 g T: 20.21 g W: 46.65 g (BŁ: 5.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

20   37

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Filety podajemy z pokrojonymi w paski ogórkami kwaszonymi i bułką grahamką.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
934 kcal
Łączna waga porcji: 336g.

B: 22.6 g T: 40.96 g W: 120.42 g (BŁ: 2.9 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

72   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Kolacja


Zupa z fasoli krem
473 kcal
Łączna waga porcji: 359g.

B: 22.81 g T: 10.97 g W: 80.04 g (BŁ: 18.09 g)

Bezglutenowe  

14   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasole moczę przez noc. Cebule obieram, kroję w talarki i podsmażam na złoto. Rano płuczę na sicie, wsypuję do garnka i dodaję około 0,7 litra wody. Do garnka wkładam obrane warzywa. Doprawiam solą, dodaje listki laurowe, ziele angielskie i ząbek czosnku. Gotuję mniej więcej przez 90 minut. Warzywa i przyprawy wyławiam, zastawiam w garnku tylko fasole i ziemniaki. Zupę miksuję blenderem dodając śmietanę lub mleko kokosowe. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Kroje drobno suszone pomidory, wykładam na wierzch. Na talerz wlewam zupę, drobno pokrojone suszone pomidory, wykładam na wierzch.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3171 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 110.07 g
Tłuszcz: 113.13 g
Węglowodany: 448.4 g (w tym błonnik: 38.28 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bułka grahamka 70g     0,96 zł (1,78 zł)
Cebula 90g     0,21 zł (1,89 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Daktyle suszone 10g     0,32 zł (3,19 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Fasola biała, nasiona suche 80g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Marchew 20g     0,06 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 20g     0,71 zł (11,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mąka pszenna typ 500 96g     0,29 zł (2,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pietruszka, korzeń 30g     0,25 zł (2,49 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Suszone pomidory 7g     0,17 zł (6,99 zł)
Ziemniaki 60g     0,11 zł (3,69 zł)
Śledź marynowany 150g     3,64 zł (8,49 zł)
Śmietana 18% 50g     0,42 zł (1,69 zł)



×