W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Piersi kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, dodać sól, pieprz, natrzeć warstwą pesto. Usmażyć z pesto na patelni, dodać ugotowany makaron i pomidory koktajlowe.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 318g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 180g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |