Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 340g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 460ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |