Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 18g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Imbir | 6g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 220g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 520g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Melon | 300g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |