1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Jabłko | 450g |
1,96 zł
(3,49 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 60g |
1,47 zł
(2,69 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 72g |
2,70 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 300g |
3,15 zł
(10,49 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
| Polędwica z indyka | 120g |
5,64 zł
(7,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
| Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
1,04 zł
(5,19 zł) |
|
| Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |