Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 400g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 630g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 370g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |