1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 446g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 6g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |