Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 1600g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 956g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 240g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 160g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 632g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 240g |
![]() |