Darmowa dieta 3500 kcal nr 2747



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
666 kcal
Łączna waga porcji: 696g.

B: 10.29 g T: 29.25 g W: 99.45 g (BŁ: 18.06 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   25

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

51   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Podwieczorek


Warzywa z humusem chilli
693 kcal
Łączna waga porcji: 1290g.

B: 23.46 g T: 31.14 g W: 98.43 g (BŁ: 36.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   49

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Sałatka z czerwoną fasolą
704 kcal
Łączna waga porcji: 874g.

B: 34.3 g T: 15.36 g W: 124.22 g (BŁ: 32.5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3481 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 91.46 g
Tłuszcz: 124.28 g
Węglowodany: 545.82 g (w tym błonnik: 90.38 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Cynamon 6g     0,76 zł (2,29 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 240g     2,87 zł (4,79 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Hummus z chilli 120g     4,49 zł (5,98 zł)
Jabłko 450g     1,96 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Marchew 450g     1,37 zł (2,29 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Ocet balsamiczny 4g     0,20 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 45g     5,17 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 860g     15,75 zł (21,98 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Rodzynki 45g     1,01 zł (4,49 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×