Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 20g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 300g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |