Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Aromat waniliowy | 2g |
0,32 zł
(1,59 zł) |
|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Jabłko | 180g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 250g |
1,75 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny (grecki) | 200g |
1,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Ksylitol | 10g |
0,52 zł
(12,99 zł) |
|
| Malina | 140g |
2,80 zł
(9,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
1,80 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka gryczana | 60g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
| Mąka ziemniaczana | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 10g |
1,15 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 40g |
4,44 zł
(9,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 6g |
0,15 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 60g |
2,14 zł
(4,99 zł) |
|
| Szpinak | 120g |
2,39 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |