Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Cebula | 360g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Parówki popularne | 140g |
![]() |
|
Pomidory | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |