Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 280g |
3,83 zł
(4,45 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 240g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
0,70 zł
(1,39 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 20g |
0,75 zł
(14,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 80g |
0,53 zł
(3,29 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 440g |
7,02 zł
(7,98 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |