1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 70g |
0,49 zł
(6,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
0,56 zł
(4,49 zł) |
|
Masło orzechowe | 25g |
0,88 zł
(11,99 zł) |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
3,00 zł
(9,99 zł) |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
0,31 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Passata pomidorowa | 150g |
1,28 zł
(5,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |