Darmowa dieta 1200 kcal nr 109137



Śniadanie


Kanapka z pastą z awokado
300 kcal
Łączna waga porcji: 170g.

B: 6.15 g T: 13.47 g W: 43.38 g (BŁ: 8.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Awokado przekrawamy wzdłuż i wydrążamy środek jednej polówki łyżeczką. Włóż do miski i rozgnieć widelcem. Posiekaj drobno cebulę i dodaj do awokado. Dodaj sosu sojowego i przypraw pieprzem. Wymieszaj i nałóż pastę na kanapkę. Smacznego. Wariant potrawy: możesz dodać do pasty pół ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. *(Pestkę zostaw w drugiej połówce awokado, dzięki temu nie zmieni koloru. Zawiń owoc w folię i schowaj do lodówki). Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Drugie śniadanie


Serek z mango (bezglutenowy)
236 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 20.52 g T: 0.96 g W: 38.3 g (BŁ: 2.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

17   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Kolacja


Koktajl z mango, mlekiem kokosowym i chia
237 kcal
Łączna waga porcji: 453g.

B: 5.98 g T: 4.33 g W: 46.52 g (BŁ: 5.14 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Mango umyj, obierz ze skórki i pozbaw pestki.
  2. Mleko kokosowe, mleko krowie i mango zblenduj w wysokim naczyniu.
  3. Dodaj nasiona chia i wymieszaj.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1227 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 43.42 g
Tłuszcz: 36.51 g
Węglowodany: 195.75 g (w tym błonnik: 26.68 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 80g     2,49 zł (13,99 zł)
Cebula 10g     0,02 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mango 390g     7,33 zł (7,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 100ml     1,80 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 100ml     0,35 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 3g     0,08 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1.1g     0,10 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 10g     0,14 zł (2,79 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sos sojowy jasny 10g     0,28 zł (4,19 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×