Darmowa dieta 1200 kcal nr 13729



Śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Drugie śniadanie


Melon
133 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 3.24 g T: 1.08 g W: 30.24 g (BŁ: 3.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Pomidorowa zupa krem z jarmużem
158 kcal
Łączna waga porcji: 293g.

B: 9.5 g T: 2.26 g W: 29.66 g (BŁ: 9.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   30

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Obierz marchew, pietruszki, pora i cebule. Pokrój warzywa w plasterki.
  3. Ugotuj warzywa w garnku z 2 litrami wody i zblenduj.
  4. Zblendowane warzywa uzupełnij 1 litrem wody, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.
  5. Jarmuż porwij palcami na niewielkie kawałki i włóż do garnka z gotującym się kremem warzywnym. Gotuj około 2-3 minuty.
  6. Zupę dopraw do smaku słodką papryką, pieprzem Cayenne, suszonym czosnkiem niedźwiedzim (opcjonalnie) i solą himalajską.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Wartości odżywcze:


Białko: 34.83 g
Tłuszcz: 33.45 g
Węglowodany: 217.52 g (w tym błonnik: 38.53 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 320g     0,76 zł (1,89 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Czosnek niedźwiedzi 0.4g     0,10 zł (5,99 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jarmuż 500g     13,98 zł (13,98 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 700g     13,04 zł (13,41 zł)
Marchew 420g     1,28 zł (2,29 zł)
Melon 360g     3,60 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 0.4g     0,03 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz Cayenne 0.02g     0,00 zł (2,29 zł)
Pietruszka, korzeń 270g     2,24 zł (2,49 zł)
Por 280g     4,86 zł (7,98 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 2g     0,02 zł (3,49 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×