Darmowa dieta 1200 kcal nr 16698



Śniadanie


Szakszuka z kabanosem
337 kcal
Łączna waga porcji: 582g.

B: 22.24 g T: 19.76 g W: 20.69 g (BŁ: 5.63 g)



38   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa
  2. Cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na patelni z oliwą.
  3. Kabanos posiekaj w drobne plasterki i dodaj do podsmażonych składników.
  4. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do podsmażonych składników.
  5. Potrawę przypraw bazylią, solą i pieprzem. Całość smaż około 5-7 min. na średnim ogniu.
  6. W powstałym „sosie” zrób "gniazdka" (luki), w które wbijesz całe jajka. Posyp jajka przyprawami.
  7. Całość przykryj i smaż do momentu ścięcia jajek.

 

propozycja przepisu przysłana przez: Zefios


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Kanapka z masłem, indykiem i ogórkiem kiszonym
272 kcal
Łączna waga porcji: 180g.

B: 11.66 g T: 10.16 g W: 37.1 g (BŁ: 6.18 g)



50   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Obiad


Makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie pomidorowym
367 kcal
Łączna waga porcji: 418g.

B: 32.86 g T: 7.65 g W: 45.59 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

69   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Tosty pełnoziarniste z serem, papryką i polędwicą sopocką
227 kcal
Łączna waga porcji: 108g.

B: 10.87 g T: 9.42 g W: 26.29 g (BŁ: 3.36 g)



67   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kromki pieczywa tostowego smarujemy masłem.
  2. Na pierwszą z nich kładziemy kolejno plaster polędwicy, pokrojoną paprykę i plaster sera.
  3. Przykrywamy drugą z nich i wkładamy do rozgrzanego opiekacza.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1203 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 77.63 g
Tłuszcz: 46.99 g
Węglowodany: 129.67 g (w tym błonnik: 22.15 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia (suszona) 0.25g     0,06 zł (2,29 zł)
Cebula 110g     0,26 zł (1,89 zł)
Chleb tostowy pełnoziarnisty 46g     0,32 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 11g     0,48 zł (2,19 zł)
Jaja kurze całe 204g     1,43 zł (6,99 zł)
Kabanosy z kurczaka 45g     2,57 zł (9,99 zł)
Makaron pełnoziarnisty 100g     1,20 zł (5,99 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 30g     0,55 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Polędwica sopocka 12g     0,34 zł (16,99 zł)
Pomidory 1190g     6,33 zł (7,98 zł)
Ser żółty królewski light 15g     0,51 zł (4,59 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)



×