Darmowa dieta 1200 kcal nr 68697



Śniadanie


Koktajl z mango, mlekiem kokosowym i chia
237 kcal
Łączna waga porcji: 453g.

B: 5.98 g T: 4.33 g W: 46.52 g (BŁ: 5.14 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Mango umyj, obierz ze skórki i pozbaw pestki.
  2. Mleko kokosowe, mleko krowie i mango zblenduj w wysokim naczyniu.
  3. Dodaj nasiona chia i wymieszaj.


Drugie śniadanie


Faszerowane jajka z tuńczykiem
201 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 21.83 g T: 12.05 g W: 1.8 g (BŁ: 0.5 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Obiad


Rosół z kury
341 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 26.44 g T: 16.84 g W: 26.92 g (BŁ: 11.76 g)

Bezglutenowe  

40   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Podwieczorek


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
146 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 7.45 g T: 3 g W: 23.3 g (BŁ: 2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

35   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Kolacja


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
264 kcal
Łączna waga porcji: 179g.

B: 2.49 g T: 5.03 g W: 54.04 g (BŁ: 3.37 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1189 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 64.19 g
Tłuszcz: 41.25 g
Węglowodany: 152.58 g (w tym błonnik: 22.77 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Goździki 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Jaja kurze całe 120g     0,84 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 150g     1,16 zł (1,39 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Mango 250g     4,70 zł (7,99 zł)
Marchew 45g     0,14 zł (2,29 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 24g     0,90 zł (14,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 100ml     1,80 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 100ml     0,35 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 3g     0,08 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Seler, korzeń 150g     0,58 zł (2,69 zł)
Sól biała 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Tuńczyk w wodzie 30g     1,23 zł (6,99 zł)
Udko z kurczaka 120g     2,18 zł (9,99 zł)



×