Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Czosnek | 12g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Groszek zielony | 75g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 45g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 6g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 1g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 50g |
![]() |
|
Pomidory | 80g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 50g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szynka z indyka | 80g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |