Darmowa dieta 1200 kcal nr 7463



Śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
134 kcal
Łączna waga porcji: 330g.

B: 2.4 g T: 0.96 g W: 33.82 g (BŁ: 9.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

77   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Podwieczorek


Pomidorowa zupa krem z jarmużem
158 kcal
Łączna waga porcji: 293g.

B: 9.5 g T: 2.26 g W: 29.66 g (BŁ: 9.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   30

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Obierz marchew, pietruszki, pora i cebule. Pokrój warzywa w plasterki.
  3. Ugotuj warzywa w garnku z 2 litrami wody i zblenduj.
  4. Zblendowane warzywa uzupełnij 1 litrem wody, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.
  5. Jarmuż porwij palcami na niewielkie kawałki i włóż do garnka z gotującym się kremem warzywnym. Gotuj około 2-3 minuty.
  6. Zupę dopraw do smaku słodką papryką, pieprzem Cayenne, suszonym czosnkiem niedźwiedzim (opcjonalnie) i solą himalajską.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja lżejsza)
223 kcal
Łączna waga porcji: 198g.

B: 10.19 g T: 4.34 g W: 39.67 g (BŁ: 7.04 g)



123   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1162 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 40.9 g
Tłuszcz: 16.39 g
Węglowodany: 235.13 g (w tym błonnik: 41.97 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 320g     0,76 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Czosnek niedźwiedzi 0.4g     0,10 zł (5,99 zł)
Jabłko 510g     2,22 zł (3,49 zł)
Jarmuż 500g     13,98 zł (13,98 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 700g     13,04 zł (13,41 zł)
Marchew 450g     1,37 zł (2,29 zł)
Masło 3g     0,07 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 0.4g     0,03 zł (1,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Pieprz Cayenne 0.02g     0,00 zł (2,29 zł)
Pietruszka, korzeń 270g     2,24 zł (2,49 zł)
Pomidory 85g     0,45 zł (3,99 zł)
Por 280g     4,86 zł (7,98 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Sałata 10g     0,36 zł (4,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 30g     1,41 zł (7,99 zł)
Sól himalajska 2g     0,02 zł (3,49 zł)



×