Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 100g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cukier biały | 2g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |