Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 960g |
![]() |
|
Burak | 800g |
![]() |
|
Cebula | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 540g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło klarowane | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
![]() |