Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 350g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 550g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |