Darmowa dieta 1300 kcal nr 14733



Śniadanie


Kanapka z hummusem, indykiem i ogórkiem kiszonym
322 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 14.3 g T: 13.38 g W: 40.5 g (BŁ: 8.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

25   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
193 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 2.05 g T: 4.05 g W: 39.7 g (BŁ: 4.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
140 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 2.5 g T: 0 g W: 35 g (BŁ: 5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Faszerowane jajka z tuńczykiem
201 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 21.83 g T: 12.05 g W: 1.8 g (BŁ: 0.5 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1275 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy  

Wartości odżywcze:


Białko: 51.88 g
Tłuszcz: 42 g
Węglowodany: 186.85 g (w tym błonnik: 26.24 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 350g     9,79 zł (13,98 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 120g     0,84 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 32g     2,80 zł (4,38 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Tuńczyk w wodzie 30g     1,23 zł (6,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×