Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 70g |
![]() |