Darmowa dieta 1300 kcal nr 42767



Śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

84   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
140 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 2.5 g T: 0 g W: 35 g (BŁ: 5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Faszerowane jajka z tuńczykiem
201 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 21.83 g T: 12.05 g W: 1.8 g (BŁ: 0.5 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Kolacja


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
264 kcal
Łączna waga porcji: 179g.

B: 2.49 g T: 5.03 g W: 54.04 g (BŁ: 3.37 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1315 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 41.77 g
Tłuszcz: 31.55 g
Węglowodany: 232.68 g (w tym błonnik: 29.54 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 250g     6,99 zł (6,99 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 120g     0,84 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Marchew 15g     0,05 zł (2,29 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 24g     0,90 zł (14,99 zł)
Natka pietruszki 32g     2,80 zł (4,38 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Tuńczyk w wodzie 30g     1,23 zł (6,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×