Darmowa dieta 1300 kcal nr 44044



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka i warzywami
362 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 14.6 g T: 10.85 g W: 56.49 g (BŁ: 9.27 g)



79   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka



Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Kolacja


Leczo z kurczakiem
242 kcal
Łączna waga porcji: 491g.

B: 27.23 g T: 7.68 g W: 19.59 g (BŁ: 6.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

70   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kurczaka i cukinię myjemy i kroimy w kostkę.
  2. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i kurczaka.
  4. Przekładamy zawartość patelni do większego garnka.
  5. Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kwadraty 2x2 cm i dodajemy do garnka.
  6. Pomidory kroimy w ósemki i również dodajemy do garnka.
  7. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka.
  8. Dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy, oregano i sól, całość mieszamy.
  9. Dusimy na małym ogniu, aż cukinia i papryka będą miękkie. Pod koniec dodajemy sproszkowaną paprykę.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1292 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 54.26 g
Tłuszcz: 39.14 g
Węglowodany: 203.2 g (w tym błonnik: 42.5 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 125g     1,25 zł (8,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jabłko 225g     0,98 zł (3,49 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Liść laurowy 1g     0,22 zł (1,29 zł)
Marchew 270g     0,82 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek 90g     0,60 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Szynka z indyka 45g     2,12 zł (7,99 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×