Darmowa dieta 1300 kcal nr 58592



Śniadanie


Musli z jabłkiem i jogurtem
315 kcal
Łączna waga porcji: 303g.

B: 7.95 g T: 7.53 g W: 57.03 g (BŁ: 6.13 g)

Wegetariańskie  

17   7

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Musli wsyp do miski i dodaj starte jabłko.Składniki te zalej sokiem,dokładnie wymieszaj i odstaw na 5-6minut, by płatki nasiąkły i nabrały jabłkowego aromatu. Tak przygotowane musli przełóż do miseczki,rozdzielając na porcje , następnie dodaj jogurt i na koniec posyp siemieniem lnianym i miodem.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Jogurtowy koktajl z mango
272 kcal
Łączna waga porcji: 393g.

B: 11.48 g T: 5.36 g W: 45.82 g (BŁ: 2.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango obrać i usunąć pestkę, miąższ pokroić i wrzucić do blendera dodać jogurt naturalny i kostki lodu(6) i miksować aż do połączenia składników
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Kolacja


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1272 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 38.02 g
Tłuszcz: 41.02 g
Węglowodany: 203.21 g (w tym błonnik: 30.77 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 605g     4,67 zł (5,56 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 45g     1,69 zł (14,99 zł)
Musli z rodzynkami i orzechami 75g 0,00 zł (0,00 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Siemię lniane 5g     0,05 zł (3,99 zł)
Sok jabłkowy 200g 0,00 zł (0,00 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×