Darmowa dieta 1300 kcal nr 58825



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka i warzywami
362 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 14.6 g T: 10.85 g W: 56.49 g (BŁ: 9.27 g)



79   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka



Drugie śniadanie


Koktajl z borówek
196 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 10.3 g T: 5.3 g W: 28.7 g (BŁ: 3.9 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki sosu wymieszać w kubeczku - miód, musztarda, oliwa, soki, cynamon. Doprawić solą i pieprzem Filet z kurczaka pokroić na 4 mniejsze kawałki, doprawić solą, wysmarować oliwą i położyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować po 4 minuty z dwóch stron. Kawałki kurczaka posmarować łyżką sosu i dalej grillować przez ok. 1,5 minuty na nieco mniejszym ogniu, przewrócić na drugą stronę, posmarować kolejną łyżką sosu i grillować jeszcze przez ok. 1 minutę po czym zdjąć z patelni i odłożyć. Pozostały sos wykorzystać do sałatki. Rukolę opłukać na sitku, odcedzić, osuszyć, wymieszać z posiekaną sałatą lodową i wyłożyć na 2 talerze. Pomarańcze obrać i wyfiletować (ostrym nożem wykroić cząstki miąższu pomiędzy błonkami), z reszty pomarańczy wycisnąć sok i zachować go do sosu. Owoc granatu pokroić na ćwiartki i wyłuskać ziarenka. Orzechy lekko zrumienić na patelni, grubo posiekać. Sałatę i rukolę doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojonego kurczaka, cząstki pomarańczy, posypać granatem i orzechami włoskimi. Polać pozostałym sosem.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Tosty pełnoziarniste z serem, papryką i polędwicą sopocką
227 kcal
Łączna waga porcji: 108g.

B: 10.87 g T: 9.42 g W: 26.29 g (BŁ: 3.36 g)



67   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kromki pieczywa tostowego smarujemy masłem.
  2. Na pierwszą z nich kładziemy kolejno plaster polędwicy, pokrojoną paprykę i plaster sera.
  3. Przykrywamy drugą z nich i wkładamy do rozgrzanego opiekacza.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1302 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 65.66 g
Tłuszcz: 51.77 g
Węglowodany: 155.42 g (w tym błonnik: 22.74 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Chleb tostowy pełnoziarnisty 46g     0,32 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Granat 30g     0,82 zł (5,99 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 36g     1,35 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Musztarda miodowa 50g 0,00 zł (0,00 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek 90g     0,60 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 60g     6,89 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 30g     0,55 zł (10,99 zł)
Polędwica sopocka 12g     0,34 zł (16,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Rukola 30g     1,80 zł (5,99 zł)
Sałata lodowa 100g     1,71 zł (5,99 zł)
Ser żółty królewski light 15g     0,51 zł (4,59 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Sok pomarańczowy 12g     0,06 zł (4,99 zł)
Szynka z indyka 45g     2,12 zł (7,99 zł)



×