Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Cebula | 320g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 500g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Marchew | 420g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |