1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 55g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 106g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 390g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Por | 320g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 160g |
![]() |