Darmowa dieta 1300 kcal nr 64576



Śniadanie


Placuszki bananowo szpinakowe
305 kcal
Łączna waga porcji: 265g.

B: 10.53 g T: 7.86 g W: 50.5 g (BŁ: 4.42 g)

Wegetariańskie  

15   18

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem.Jogurtem naturalnym polać po plackach i udekorować malinami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini
233 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 11.22 g T: 5.79 g W: 37.38 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1325 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 44.19 g
Tłuszcz: 33.66 g
Węglowodany: 226.96 g (w tym błonnik: 29.38 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Aromat waniliowy 1g     0,16 zł (1,59 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 50g     0,31 zł (2,49 zł)
Ksylitol 19g     0,99 zł (12,99 zł)
Malina 70g     1,40 zł (9,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 50ml     0,90 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 230ml     0,80 zł (3,49 zł)
Mąka gryczana 30g 0,00 zł (0,00 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Mąka ziemniaczana 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Proszek do pieczenia 3g     0,08 zł (0,75 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Szpinak 60g     1,20 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×