Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
| Awokado | 80g |
2,49 zł
(13,99 zł) |
|
| Cebula | 10g |
0,02 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
| Marchew | 45g |
0,14 zł
(2,29 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0.1g |
0,01 zł
(1,79 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 25g |
0,21 zł
(2,49 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 150g |
1,57 zł
(4,19 zł) |
|
| Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Sos sojowy jasny | 10g |
0,28 zł
(4,19 zł) |
|
| Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |