Darmowa dieta 1400 kcal nr 14714



Śniadanie


Wafle ryżowe z miodem i jabłkiem
264 kcal
Łączna waga porcji: 199g.

B: 2.31 g T: 5.37 g W: 53.47 g (BŁ: 3.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem.
  2. Zjedz z jabłkiem.


Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Kolacja


Chłodnik z soku z buraka
249 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 17.43 g T: 9.42 g W: 26 g (BŁ: 3.68 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

11   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Do miski wkładamy i delikatnie mieszamy: - Jajko gotowane na twardo pokrojone w dużą kostkę; - Obranego ogórka - startego na tarce o dużych oczkach i odsączonego; - Rzodkiewki pokrojone w plasterki; - Kiełki brokuła; - Jogurt; - Sok z buraka; - Sól i pieprz do smaku;


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1382 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 37.92 g
Tłuszcz: 44.78 g
Węglowodany: 222.5 g (w tym błonnik: 30.07 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 165g     1,27 zł (1,39 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 24g     0,90 zł (14,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek gruntowy 35g     0,64 zł (10,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok z buraków 75g     0,70 zł (6,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 425ml 0,00 zł (0,00 zł)



×