Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 490g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |